poučevanje

Vabljeno predavanje pri APS2: Bogdán Zaválnij: Random and Parallel Algorithms a journey from Monte Carlo to Las Vegas (Google Maps couldn’t help three years ago!)

V petek, 19. maja 2017 je bilo pri predmetu Algoritmi in podatkovne strukture 2 vabljeno predavanje profesorja Bogdana Zavalnija z univerze v Pecsu. Govoril je o naključnostnih in vzporednih algoritmih Monte Carlo in Las Vegas. Posnetek predavanj

Prvi mojstri učitelji v Sloveniji

Člani laboratorija LUSY s kolegoma iz FMF in Gimnazije Bežigrad smo konec avgusta v okviru projekta NAPOJ organizirali in izpeljali delavnico za tako imenovane mojstre učitelje (v Angliji take učitelje imenujejo master teachers). Na izjemno aktivni in živahni delavnici so mojstri učitelji naredili in pripravili gradiva za poučevanje osnov programiranja, ki bodo predstavljena vsem slovenskim učiteljem. 

Napoved: dr. Jeremy Barbay, Univerza v Čilu

Od ponedeljka 20. junija do petka, 24. junija bo imel LUSY čast gostiti vabljenega predavatelja iz Univerze v Čilu. dr. Jeremy Barbay bo imel v torek, 21. junija ob 11h vabljeno predavanje na LALGinarju, v četrtek, 23. junija ob 11h pa vabljeno predavanje na FRI piškotu z naslovom Optimal Prefix Free Codes with Partial Sorting.

Prosojnice, posnetek in več informacij o vabljenih predavanjih >>>

Vabljeno predavanje pri APS2: Domen Mongus - Algoritmi za obdelavo 3D oblakov točk

V četrtek, 26. maja 2016 bo pri predmetu Algoritmi in podatkovne strukture 2 vabljeno predavanje doc. dr. Domna Mongusa s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Domen Mongus iz Laboratorija za geometrijsko modeliranje in algoritme multimedijev (GeM2A) se ukvarja z obdelavo in analizo podatkov, zajetih iz sistema LIDAR. Govoril bo o učinkovitih algoritmih in podatkovnih strukturah za obdelavo 3D oblakov točk. Vabljeni.

Vabljeno predavanje na ISSEP 2015: Tim Bell - Surprising Computer Science

Zahvaljujoč snemalni ekipi Videolectures.net objavljamo vabljeno predavanje Tima Bella na mednarodni konferenci ISSEP 2015 z naslovom "Surprising Computer Science". Predavanje si lahko ogledate tu.

Napoved: Mednarodna konferenca o poučevanju računalništva - ISSEP 2015

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani bomo organizirali mednarodno konferenco o poučevanju računalništva ISSEP 2015. Potekala bo od 28. septembra do 1. oktobra 2015 v Ljubljani. Registracija in dodatne informacije na spletni strani konference.

Vabljeni predavatelji bodo:

Spletna učilnica LUSY

Spletna učilnica LUSY je nova spletna učilnica, dosegljiva na spletnem naslovu lusy.fri.uni-lj.si/moodle.

Objavljene slovenske dopolnilne spletne strani knjige Algorithms

Objavljamo slovenske dopolnilne spletne strani učbenika Algorithms, avtorjev Roberta Sedgewicka in Kevina Wayna.

LUSY in poletna šola računalništva 2015

LUSY v sklopu poletne šole računalništva 2015 na FRI organizira dve delavnici. Prva, balonanje, je namenjena osnovnošolcem, medtem ko je druga, programiranje v višji prestavi, namenjena srednješolcem.

Podrobnosti v nadaljevanju:

Balonanje

Termin: 6. julij - 10. julij 2015

Dodani zvočni posnetki predavanj iz APS2

Martin Šiškovič je naredil zvočne posnetke predavanj dr. Andreja Brodnika pri predmetu APS2. Posnetki so prosto dostopni tu.

Pages

Subscribe to RSS - poučevanje