raziskovanje

Napoved: dr. Jeremy Barbay, Univerza v Čilu

Od ponedeljka 20. junija do petka, 24. junija bo imel LUSY čast gostiti vabljenega predavatelja iz Univerze v Čilu. dr. Jeremy Barbay bo imel v torek, 21. junija ob 11h vabljeno predavanje na LALGinarju, v četrtek, 23. junija ob 11h pa vabljeno predavanje na FRI piškotu z naslovom Optimal Prefix Free Codes with Partial Sorting.

Prosojnice, posnetek in več informacij o vabljenih predavanjih >>>

Po kreativni poti do praktičnega znanja - Vabilo k sodelovanju pri projektih

Na razpisu Po kreativni poti do praktičnega znanja smo v LUSY dobili štiri projekte in zainteresirane študente vabimo, da se nam pridružijo. Sprejeti so bili naslednji projekti:

Napoved: Mednarodna konferenca o računski geometriji - EuroCG 2015

Fakulteta za računalništvo in informatiko in Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani organizirata mednarodno konferenco o računski geometriji EuroCG 2015. Potekala bo od 15. do 18. marca 2015 v Ljubljani. Registracija in več informacij na spletni strani konference.

Napoved: Poletna šola algoritmov in podatkovnih struktur - LADS^3 2014

Vse diplomante kot tudi raziskovalce, ki se zanimajo za poglobljeno znanje o algoritmih in podatkovnih strukturah vabimo na Poletno šolo algoritmov in podatkovnih struktur - LADS3 2014. Poletna šola bo potekala od 1.-5. septembra 2014 v prostorih nove stavbe Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Vabljeno predavanje APS2 in Lalginar: Bogdán Zaválnij

V četrtek, 29. maja 2014 ob 7:30 bo pri predmetu Algoritmi in podatkovne strukture 2 vabljeno predavanje Bogdána Zaválnija z Univerze v Pecsi, Madžarska. Govoril bo o metodah Monte Carlo in Las Vegas ter o vzporednem okolju MPI. Prikazal bo tudi zagon algoritmov na njihovem super računalniku.

Povezava do prosojnic.

V petek, 30. maja 2014 ob 11h v prostorih LALG pa bo imel predavanje v sklopu LALGinarja na drugo temo:

LALGinar: Model-based testing for reactive systems. Intelligent approaches.

V petek,  9. maja, ob 11:00 bo v LALG Annamária Szenkovits, gostujoča doktorska študentka v našem laboratoriju, imela predstavitev.

Povzetek:

Model-based testing for reactive systems. Intelligent approaches.

Predstavitev dispozicije za doktorsko disertacijo Andreja Toliča

V sredo, 7. 5. 2014 ob 20:30 bo v predavalnici 11 predstavitev teme doktorske disertacije Andreja Toliča z naslovom Učinkovita deduplikacija v porazdeljenih shranjevalnih sistemih.

Ogled zagovora bo mogoč v živo prek sistema Arnes Vox:
https://vox.arnes.si/fri1_uni-lj_si-at-topic/

Vabljeni!

Miklós Krész - 62. seminar FRI: Dynamic network mining and business intelligence

V torek, 24. aprila 2014 ob 12.15 bo v PR-08 potekal 62. seminar FRI. Tokrat bo vabljeni gost dr. Miklós Krész iz univerze v Szegedu, Madžarska.

LALGinar: Alejandro López-Ortiz - List Update for Data Compression

V petek, 21. marca 2014 ob 11h bo vabljen predavatelj Alejandro López-Ortiz imel v diplomski sobi FE na Tržaški 25 predavanje.

Povezava na prosojnice in video posnetek.

Povzetek:

Seminar: Alejandro López-Ortiz - Multi-Pivot Quicksort: Theory and Experiments

V sredo, 19. marca 2014 ob 13:15 bo v P3 potekal Seminar FRI z naslovom Multi-Pivot Quicksort: Theory and Experiments. Predaval bo Alejandro López-Ortiz iz Univerze v Waterlooju, Kanada.

Pages

Subscribe to RSS - raziskovanje