LUSY - Laboratorij za vseprisotne sisteme

LUSY
Laboratorij za vseprisotne sisteme

Večna pot 113, R3.53
1000 Ljubljana
Tel: 014798200

Univerza v Ljubljani
Fakulteta za računalništvo in informatiko

Večna pot 113
1000 Ljubljana

Srečno 2018!

V prihajajočem letu vam v LUSY želmo uspehov, zdravja ter zadovoljstva!

CEOI 2017 se je začelo!

Veseli nas, da lahko naznanimo začetek 24. srednjeevropske olimpijade iz računalništva in informatike, ki jo tokrat gostimo v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko! Za več informacij, tekmovalne naloge iz programiranja, rezultate in utrinke s tekmovanja obiščite spletno stran.

Vabljeno predavanje pri APS2: Bogdán Zaválnij: Random and Parallel Algorithms a journey from Monte Carlo to Las Vegas (Google Maps couldn’t help three years ago!)

V petek, 19. maja 2017 je bilo pri predmetu Algoritmi in podatkovne strukture 2 vabljeno predavanje profesorja Bogdana Zavalnija z univerze v Pecsu. Govoril je o naključnostnih in vzporednih algoritmih Monte Carlo in Las Vegas. Posnetek predavanj

Srečno 2017!

Želimo vam srečno, zdravo, veselo, uspehov in izzivov polno leto 2017!

Kako uporabiti malino pri pouku?

Izvedli smo izobraževanje za srednješolske učitelje Informatika je tudi znanost, kjer smo si ogledali osnove fizičnega računalništva in prikazali, kako ga uporabiti pri pouku na konretnem primeru.

Prvi mojstri učitelji v Sloveniji

Člani laboratorija LUSY s kolegoma iz FMF in Gimnazije Bežigrad smo konec avgusta v okviru projekta NAPOJ organizirali in izpeljali delavnico za tako imenovane mojstre učitelje (v Angliji take učitelje imenujejo master teachers). Na izjemno aktivni in živahni delavnici so mojstri učitelji naredili in pripravili gradiva za poučevanje osnov programiranja, ki bodo predstavljena vsem slovenskim učiteljem. 

Bronasta medalja na CEOI

Slovenski dijaki so se ponovno uspešno odrezali na Srednje-evropski olimpijadi informatike CEOI v Romuniji, v kraju Piatra-Neamț. V ekipi so štirje tekmovalci in sicer Mihail Denkovski, Rok Krumpak, Tim Poštuvan in Žiga Željko, ki je tudi dosegel bronasto medaljo! Uradni rezultati bodo kmalu dosegljivi tudi na uradni spletni strani.

Napoved: dr. Jeremy Barbay, Univerza v Čilu

Od ponedeljka 20. junija do petka, 24. junija bo imel LUSY čast gostiti vabljenega predavatelja iz Univerze v Čilu. dr. Jeremy Barbay bo imel v torek, 21. junija ob 11h vabljeno predavanje na LALGinarju, v četrtek, 23. junija ob 11h pa vabljeno predavanje na FRI piškotu z naslovom Optimal Prefix Free Codes with Partial Sorting.

Prosojnice, posnetek in več informacij o vabljenih predavanjih >>>

Vabljeno predavanje pri APS2: Domen Mongus - Algoritmi za obdelavo 3D oblakov točk

V četrtek, 26. maja 2016 bo pri predmetu Algoritmi in podatkovne strukture 2 vabljeno predavanje doc. dr. Domna Mongusa s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Domen Mongus iz Laboratorija za geometrijsko modeliranje in algoritme multimedijev (GeM2A) se ukvarja z obdelavo in analizo podatkov, zajetih iz sistema LIDAR. Govoril bo o učinkovitih algoritmih in podatkovnih strukturah za obdelavo 3D oblakov točk. Vabljeni.

Pages

Subscribe to LUSY RSS