Dodatni pomnilnik

Morda se ti bo zazdelo, da 8 GB kartica mikro SD, ki jo uporabljaš z Malino, ne zadostuje več. Obstaja več možnosti za povečanje pomnilnika, ki ga Malina lahko uporablja.

Večja kartica SD

Obstajajo različne velikosti kartic mikro SD. Največje kartice mirko SD (po še razumni ceni) so tiste za 128 GB, kar bi moralo zadoščati tvojim potrebam shranjevanja. Kot vedno preveri dokumentacijo proizvajalca, da se prepričaš, da je kartica združljiva z Malino.

Ključi USB

Obstaja veliko različnih vrst naprav za shranjevanje, ki jih lahko priključiš neposredno v vrata USB tvoje Maline, da delujejo kot sekundarni pomnilnik. Ključi USB obstajajo v različnih oblikah in velikostih, in lahko nudijo do približno 2 TB prostora, če ga potrebuješ tako veliko.

Zunanji trdi diski

Kupiš lahko tudi zunanji trdi disk, ki ga preko vhoda USB priključiš na Malino. Vendar pozor: nekateri zunanji tdi diski imajo neodvisno napajanje in bodo delovali brez težav. Nekateri se napajajo preko vrat USB in bodo potrebovali več toka, kot ga lahko zagotovi Malina. Preveri dokumentacijo proizvajalca, da se prepričaš, da bo zunanji trdi disk, ki ga nameravaš uporabiti, deloval z Malino. Nekateri zunanji tdi diski so zasnovani posebej za delo z Malino, kot na primer WD PiDrive 375 GB.