Člani Lusy-ja so-organizirali državno tekmovanje RTK

Submitted by NatasaMori on Wed, 03/23/2016 - 14:52
V soboto 19. 3. 2016 je potekalo državno tekmovanje iz računalništva in informatike za srednješolce RTK v organizaciji Fakultete za računalništvo in informatiko UL, Instituta Jožef Stefan, Fakultete za matematiko in fiziko UL, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM ter društva ACM Slovenije, ki se ga je udeležilo kar 197 dijakov in osnovnošolcev. Veseli smo, da se je ob 40. obletnici tekmovanja udeležilo letošnjega tekmovanja rekordno število učencev, kar je odličen rezultat in popotnica za prihodnje na področju računalništva in informatike v Sloveniji.
 
Dogodek sta otvorila dekan Fakultete za računalnišvo in informatiko prof. dr. Nikolaj Zimic in predsednik ACM prof. dr. Matjaž Gams, ki sta spregovorila predvsem o hitrem razvoju tehnologije. Slavnostni gost otvoritve je bil Robert Reinhardt, začetnik tovrstnih tekmovanj, ki je opisal njihov razvoj v zadnjih 40 letih. Nadaljevali smo s tekmovanjem, kjer so učenci tekmovali v treh težavnostnih stopnjah v programiranju in v izdelavi spletnih aplikacij, medtem ko smo za mentorje organizirali praktično delavnico o uporabi sistemov za avtomatsko preverjanje pravilnosti programov pri programiranju, pod vodstvom Matije Lokarja. Po tekmovanju in delavnici za mentorje smo se iz Fakultete za računalništvo in informatiko prestavili na Institut Jožef Stefan, kjer smo si po kosilu ogledali film #hekerji.si na temo digitalne forenzike Gorazda Božiča. Sledila je predstavitev nalog in rešitev tekmovanja ter prikaz najboljših izobraževalnih videoposnetkov. Tekmovanje se je zaključilo z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo priznanj najboljšim tekmovalcem iz posameznih kategorij. Rezultati in podeljena priznanja so že objavljena, na VideoLectures pa bodo kmalu objavljena še vsa predavanja, otvoritev in podelitev nagrad. Vabljeni k ogledu fotografij z dogodka!
 
Vsem dijakom še enkrat iskreno čestitamo!
 
Zahvaljujemo pa se tudi študentom Fakultete za računalništvo in informatiko, organizatorjem, predavateljem in vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedni celotnega dogodka.